šokački stan

Početna konferencija projekta Pannonia Gourmet

četvrtak 27. 02. u 11 sati na Pikovom stanu održava se početna konferencija Interreg projekta “Authentic Gourmet Taste for Sustainable Socio-economic Development of Cross-border region” skraćeno Pannonia Gourmet

Cilj ovog projekta je razviti inovativne i integrirane turističke proizvode i promicati regionalni gastronomski turizam kao alternativni i inovativni oblik turizma kroz razvoj zajedničke gastronomske ponude, rast kapaciteta sudionika i sveukupno povećanje atraktivnosti prekogranične regije i stvaranjem zajedničkog . Turizam se prepoznaje kao jedan od ključnih čimbenika za gospodarski rast. Stoga će uspostava modela održivog turizma nesumnjivo dovesti do povećanja regionalnog gospodarstva.

Projektne aktivnosti uključuju mapiranje lokalnih resursa i identifikaciju autentične hrane, recepata, događaja i drugih očekivanja relevantnih za razvoj inovativne gurmanske ponude. Te resurse dokumentirat će se i transformirati u ICT alate kao što su karte, mobilne aplikacije itd. Na temelju utvrđenih resursa će se stvoriti gastronomski put, sustav koji čini sveobuhvatnu i tematsku turističku ponudu. Kako bi se uspostavila razina standardizacije, uspostavit će se kriteriji kvalitete s certifikacijskim shemama. Rast kapaciteta dionika omogućit će se izgradnjom dva Gourmet centra, gdje će se osigurati razna edukacija u okviru gastro turizma.

Projekt je važan za građane, budući je projektom planirano uređenje i opremanje prostora Šokačkog stana – Pikov stan u Vinkovcima koji će biti u funkciji Gourmet akademije, na navedenoj lokaciji prigodno se održava Početna konferencija.

Više na web stranici : Panonnia Gourmet

Originalni članak

Najnovije

naši partneri